Reflection Letters

Reflektionsbrev

share on facebook

Månadens provokation:

"Alla ledare ska inte lyckas"

Vi vill att alla ledare ska lyckas! Eller?
Hur mycket stöd ska vi ge ledare? Hur mycket är vi beredda att stödja alla sorters ledare? Och om vi stöder alla sorters ledare, varför gör vi det? Vad är det som styr oss? Vilken är vår drivkraft?


Att tänka Utifrån-in och Inifrån-ut
Ingen organisation har ett existensberättigande om det inte bidrar till att göra vår värld, vår gemensamma värld, lite bättre. Vad lärde vi oss om det på handelshögskolan? Syftet med en organisation är inte att tjäna pengar! Syftet med en organisation måste ha att göra med hur vi kan göra vår värld lite bättre, precis som våra föräldrar och förfäder har gjort. De gjorde misstag också, men titta på vår förbättrade livskvalitet i dag och de materiella ting som vi tar för givet. Jag går in i ett rum och trycker på strömbrytaren och ljuset flödar. Jag vrider på kranen och det kommer vatten. Jag kliver på ett flygplan och några timmar senare kliver jag av på andra sidan oceanen och i ett annat land.

 

Vi människor har en tendens att, på gott och ont, maximera vår egen nytta i livet. Samtidigt vet vi att vi kan uppnå så mycket mer när vi arbetar tillsammans och stöder varandra. Vi bör alla ha genomtänkta svar på följande frågor: "Hur vill jag/vi att det ska vara i vår värld?" och "Vad kan jag/vi göra för att bidra till det?"

Vi har alla ett ansvar att tänka större än vår egen framgång

 

Det är därför som vi inte bör stödja alla ledare om de inte kan visa att de arbetar för att göra vår gemensamma värld lite bättre. Vi måste också rannsaka oss själva. Arbetar vi för att göra vår värld lite bättre genom våra insatser eller arbetar vi bara för oss själva? I det långa loppet är vi alla Ett och ömsesidigt beroende av varandra.

 

Det är "vackra ord" och samtidigt vilka är alternativen? Vi vet vilka alternativen är. Destruktiv konkurrens, krig, mobbing, svält är bara några exempel på vilka alternativen är. Det är dags att ta lärdom av det förflutna och ta ställning till hur vi vill ha det i vår värld och aktivt bidra till detta.


Vision, kompensationsambitioner och Ego-fällor
Vision handlar om hur jag vill ha det i vår gemensamma värld och kompensationsambitioner handlar om vad jag personligen vill uppnå, utan att bry mig om helheten. Mina kompensationsambitioner kan mycket lätt bidra till att jag hamnar i min egen Ego-fälla och det är inte trevligt vare sig för mig själv eller för min omgivning. När man har hamnat i sin Ego-fälla finns bara en enda sak som betyder något – den egna tillfredsställelsen.


Andra människor blir verktyg att använda för att nå sina mål.

Det bästa är att vi inte behöver uppfinna våra visioner. De finns redan definierade på ett mycket, mycket medvetet sätt, som visioner och inte som kompensationsambitioner. Det vill säga "vi gör mot andra vad vi vill att de ska göra mot oss", eller "ett samhälle där fler människor bryr sig mer om sig själva, varandra och kommande generationer".

 

Var slutar jag med mina funderingar den här gången?
Jag skulle inte stödja ledare, inte heller mig själv, om vi inte visar för oss själva och vår omvärld att vi förstår att vi alla är Ett och ömsesidigt beroende av varandra (definitivt i det långa loppet).

 

Vi ska stödja ledare som har en tydlig vision och som svarar på frågan: "Hur vill jag/vi att det ska vara i vår värld". Vi måste se hur vi/de ska göra vår gemensamma värld lite bättre. Vi måste se hur vi själva och andra ledare aktivt bidrar till den visionen.

 

Här är en länk till en video som kan ge dig några nya insikter om vår gemensamma värld (på engelska).

http://www.youtube.com/watch?v=l7AWnfFRc7g

 

Varma hälsningar från Uppsala som är täckt med snö igen.

Hans

 

Vi är över 11 000 personer i över 50 länder som läser dessa reflektionsbrev. Jag skulle uppskatta att höra mer från dig. Lämna gärna din spontana feedback nedan. Det kommer att glädja mig mycket. Känn dig fri att vara helt ärlig. Detta är ett forum för reflektion och inte bara beundran.

 

Du får gärna även kontakta mig på hans@scandinavianleadership.com.