Reflection Letters

Reflektionsbrev

share on facebook

Månadens provokation:

”All förändring börjar med oss själva”

 
 

Detta är så sant och ändå skyller vi gärna på andra eller på olika omständigheter när vi inte är nöjda eller inte har kontroll. Vi projicerar gärna på andra när det inte går som vi har tänkt oss. Samtidigt har vi gjort många val, både bra och dåliga, som har lett oss till där vi är idag. Vi berömmer oss gärna för våra goda beslut, och samtidigt verkar det vara en överlevnadsinstinkt att skylla på andra för våra personliga besvikelser och tillkortakommanden.

 
 

Vi behöver lära oss av våra misstag för att kunna fatta bättre beslut och på så sätt skydda oss från att fatta dåliga beslut. Det är därför all förändring börjar med oss själva. Livet är, och ska vara, ett kontinuerligt lärande och en ”kurskorrigerande” process. ( Kanske är det den verkliga anledningen till att vi är på jorden ;)

 
 

Livet kan te sig underbart och kanske tycker vi att dessa reflektioner är helt irrelevanta. Samtidigt vet vi att livet är en berg-och-dalbana och att vi alla kan ha nytta av att lära oss av det. "Vilka insikter har vi fått?"
 

 

Mina reflektionsbrev har under de senaste 10 åren handlat om mina egna reflektioner, men också om dina. Kärnverksamheten finns i Skandinavien och samtidigt är vi nu mer än 11.000 över hela världen som reflekterar tillsammans. Vi har liknande drömmar även om vi har olika förutsättningar. Vi ser olika ut och vi har vuxit upp i olika kulturer. I våra hjärtan är vi ändå lika. När vi möts, oavsett kön, kultur, religion och rädslor, är vi alla lika.

 
 

Vilka projektioner behöver vi sluta med, och vad ska vi lära oss för att skydda oss själva och samtidigt fatta bättre beslut i framtiden? När kan vi ha nytta av självreflektion/introspektion?
 

 

Lämna gärna dina reflektioner på Facebook ScandinavianLeadership eller direkt till mig på hans@scandinavianleadership.com eller ring mig på tfn. 0705 13 66 02.

 

Allt gott!

 

Hans

(Sverige vann två OS-guld i skidstafett för damer och herrar häromveckan. Vi gratulerar naturligtvis till bragderna och samtidigt noterar vi projektionerna från dåliga förlorare. Kanske skulle de haft nytta av lite självreflektion/introspektion.)